Saját receptjeim
Pudingos csoda
Hozzávalók:
a piskótához:
- 6 db tojás,
- 12 dkg cukor,
- 12 dkg liszt.
a töltelékhez, illetve a díszítéshez:
- 1 csomag csokoládés pudingpor,
- 1,5 vagy 2 csomag vaniliás pudingpor,
- csokoládéreszelék,
- kb. 10-15 db kisebb gyümölcs (cseresznye, eper...).
A piskóta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk (külön fehérje és sárgája). A tojásfehérjékből nagyon kemény habot verünk, egyenként, és mindig elkeverve beleöntjük a tojássárgákat, a cukrot, majd tovább keverve a lisztet. Kivajazott, liszttel meghintett tepsiben negyed óra (gyengébbek kedvéért: 15 perc ) alatt megsütjük.
A töltelék elkészítése:
Előveszünk két tálat. Az egyikbe beleöntjük az 1 csomag csokoládés-, a másikba a(z) 1,5 vagy 2 csomag vaniliás pudingport. (Ajánlom, hogy egyszerre csak egyféle pudingot készítsünk el.) Készítsük el a pudingot a zacskón lévő lépések szerint, majd ha készen van, hűtsük őket le (NE mélyhűtőben!). Közben mossuk meg a gyümölcsöket.
A továbbiak:
Vegyük ki a pudingokat. A piskótát vágjuk félbe (keresztben), majd a közepébe kenjük bele a csokipudingot, a tetejére pedig a vaniliapudingot. A vaniliapudingra tegyük rá a mosott gyümölcsöket, aztán szórjuk rá a csokireszeléket. Ha hidegebbre szeretnénk ezt a "csodát", akkor tegyük be 10-12 percre a hűtőbe.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!